Pratite nas na facebook-u  
Mirijevski božur - Šejkina, Mirijevo


Stambeni objekat se nalazi u mirnom delu naselja Mirijevo, na samo 300m od Mirijevskog bulevara u delu Šejkine ulice.

Blago uzvišena lokacija objekta pruža odličan pogled na celo naselje i stalnu osunčanost. Blizina osnovne i srednje škole, zdravstvenih ustanova, pijace, stanica javnog gradskog prevoza, male i velike trgovinske ranje, parkovi, igrališta i sl. čini ovu lokaciju izuzetno prijatnu za stanovanje.

Objekat obuhvata ukupno 23 stambene jedinice različite strukture, od kojih je 5 u prizemlju, a na prvom i drugom spratu i potkrovlju po 6. U podrumu se nalazi garažni prostor sa izdvojenim parking mestima. Ukupna bruto građevinska površina je 1.712,67m² od čega je nadzemno 1363,99m², a podzemno: 348,68m². Stanove različitih struktura odlikuju veliki dnevni boravci, komforna kupatila i kuhinje, prostrane terase i veliki broj prirodno osvetljenih prostorija.

 

PROJEKAT


VIZUELIZACIJA


Stanove različitih struktura odlikuju veliki dnevni boravci, komforna kupatila i kuhinje, prostrane terase i veliki broj prostorija sa prirodnim osvetljenjem. Priključenje objekta na tehničku infrastrukturu, vodovod i kanalizacija, električna mreža, ptt mreža, gasovod, kao i saobraćajna mreža, urađeno je prema Planu detaljne regulacije dela centralne zone.

KONSTRUKCIJA


TEMELJNA KONSTRUKCIJA - Usvojeno je fundiranje objekta na temeljnoj ploči d=40cm

GLAVNA KONSTRUKCIJA OBJEKTA - Noseću konstrukciju objekta čine armiranobetonska platna, betonski i masivni zidovi sa stubovima koji integralno obrazuju ramovsku noseću konstrukciju koja opterećenje od međuspratnih konstrukcija prenosi na temeljnu ploću objekta.

MEĐUSPRATNA KONSTRUKCIJA - Međuspratna konstrukcija u gornjim etažama je usvojena od LMT-a, a u donjim etažama je usvojena od punih krstasto armiranobetonskih ploča. U objektu je kao važeća marka betona predviđena MB30.

KROVNA KONSTRUKCIJA - Krovni pokrivač je crep, postavljen na letvama i podaščanoj drvenoj podkonstrukciji, u nagibu 25º.

STANDARDI GRADNJE I OPREMA OBJEKTA

 • Elektroradovi: Izvode se atestiranim kablovima domaće proizvodnje i domaćom elektro-galanterijom
 • Mašinski radovi: Objekat je priključen na gasnu instalaciju; radijatori su aluminijski iz članaka, atestirani, kao i ventili za grejanje, dok se kompletan cevni razvod po stanovima izvodi AL cevima sa PVC košuljicom
 • Spoljašnja-fasadna stolarija: PVC, petokomorni sistem
 • Ulazna vrata: Sigurnosna ulaznavrata sa ispunom koja omogućava propisanu termičku i zvučnu izolovanost
 • Unutrašnja stolarija: Drvena, farbana poliuretanskom bojom modernog dizajna
 • Podovi u stanovima: Oblažu se hrastovim parketom II klase, ili bukovim parketom
 • Podovi i zidovi u kupatilu i kuhinji: Oblažu se domaćom keramikom I klase
 • Sanitarija: Uvozna,I klase (monoblok, umivaonik, tuš kada, baterije za umivaonik i tuš kadu, kotao-za gas)
 • Završni molersko-farbarski radovi: Bojenje poludisperzijom u belo
 • Ograde na terasama: Završno bojena crna bravarija u boji po izboru investitora a po šemama iz projekta
 • Krovnipokrivač: Crep
 • Odvodnjavanje: Sistem horizontalnih i vertikalnih oluka, kvadratnog i kružnog poprečnog preseka (aluminijumski)
 • Interfo nsistem
 • Razvod kablovske, telefonske i internet instalacije po stanovima
 • Ventilacija: Kupatila su opremljena sistemom za prinudnu ventilaciju
 
Stambeni objekat u ul. Sinđelićeva 1, Vračar

Sa svojih 80.000 stanovnika i nepunih 3km² površine, Vračar predstavlja najnaseljeniju gradsku opštinu. Lokaciju na kojoj se objekat se nalazi odlikuje odlično razvijena saobraćajna infrastruktura i mreža javnog saobraćaja što omogućava brz i nesmetan pristup svim delovima grada. U užem prostoru lokacije pripada i četiri pozorišta, veliki broj fakulteta, kulturne i sportske ustanove, domovi zdravlja, kao i mnoštvo popularnih kafića i nezaobilazna Kalenić pijaca.

 

POSTOJEĆE STANJE (P+Pr+1+tav)

Postojeći objekat u Sinđelićevoj ulici br. 1 na Vračaru u Beogradu izgrađen je 1934. godine, kao zgrada sa podrumom, prizemljem, spratom i tavanom. Prizemlje je uzdignuto od kote uličnog trotoara za 1,16m i na njemu se nalaze dva stana, čija je spratna visina 3.20m. Na prvom spratu se takođe nalaze dva stana, sa čistom spratnom visinom od 3.20m. Tavanski prostor se ne koristi, tj. postoje mondažne stepenice koje vode do njega, radi izlaska na krov. Objekat je rađen u masivnom sistemu, sa obodnim zidovima debljine 25cm i 38cm, dok su unutrašnji pregradni zidovi debljine 10cm. krovna konstrukcija je drvena. krov je dvovodan, sa opekarskim elementima kao zavšrnom oblogom. Na uličnoj fasadi su istaknuti reljefni detalji i krovna antika.


Novoprojektovano stanje (Po+Pr+3+Pk)

Savremeni način života nameće brz tempo u kojem vam je neophodna oaza u kojoj ćete se osećati sigurno i udobno. Zato smo se trudili da prilikom projektovanja stambenog objekta u Sinđelićevoj 1 ispunimo najviše standarde kvalitetnog, udobnog i komfornog stanovanja. Prilikom projektovanja stambenog objekta pokušali smo da maksimalno iskoristimo sve mogućnosti terena na kojem je smešten ovaj reprezentativni objekat. Projektom nadogradnje, predviđena je izgradnja tri nove etaže - drugog i trećeg sprata, kao i potkrovlja. Na svakoj etaži se nalaze po 4 (četiri) stambene jedinice, što je ukupno 12. osim izgradnje novih etaža, na objektu će se sprovesti i kompletna revitalizacija fasade, dodatno statističko seizmičko obezbeđenje konkstrukcije, kao i obnova unutrašnjih holova i stepeništa prostora. Fasadni zidovi rađeni su u "sendvič" sistemu, ukupne debljine 31cm, dok su unutrašnji pregradni zidovi debljine 10cm. Krov je zadržao formu i oblik postojećeg. Novoizgrađeni objekat će u svemu odgovarati standardnim i savremenim uslovima života.

 

KATALOG